De uitvaart

Hoe is een heel leven te omvatten in een uitvaart…
In een paar dagen tijd zoveel keuzes maken, het lijkt bijna onmogelijk. De leden van  het Netwerk Uitvaartvernieuwers werken op maat en bekijken steeds wat er nodig is. Ondanks die ‘paar dagen’ is er tijd om stil te staan en na te denken.

De uitvaartbegeleiders nemen eerst de tijd om kennis te maken met u. Ze willen weten wat uw wensen zijn, maar vooral ook willen ze horen over het leven van de overledene.
Wat wordt de sfeer van de afscheidsbijeenkomst? Wordt het begraven of cremeren? En weet u dat er meer mogelijk is dan alleen het crematorium of de begraafplaats in de buurt? Misschien is er een geliefde locatie waar iemand bij leven graag kwam, en is het juist die plek waar u bij elkaar wilt komen. Waar alle tijd is voor woorden, muziek en ontmoeten, om daarna pas – met iedereen of in kleine kring – te begraven of cremeren.

Met elkaar maakt u keuzes voor de inhoud van de afscheidsbijeenkomst. De leden van het Netwerk Uitvaartvernieuwers stimuleren u om dingen zelf te doen. Ze weten dat het helpt intensief bezig te zijn met het afscheid, dat blijkt een goede basis te zijn voor de eerste rouw.

De uitvaartbegeleiders nemen de tijd om alles met u door te nemen, niet alles hoeft de eerste dag al geregeld te zijn. Sommige besluiten moeten rijpen. Er is voldoende tijd om alles te bespreken.