Kosten

Het is vanzelfsprekend dat de leden van het Netwerk duidelijk zijn in de kosten die een uitvaart met zich meebrengt. Ook kunt u met elke uitvaartverzekeringspolis terecht bij de leden van het Netwerk.
De uitvaartondernemer streeft ernaar u zo snel mogelijk inzicht te geven in de te verwachten kosten. Er wordt mee gedacht als er sprake is van een bepaald of beperkt budget. Wat kunt u allemaal zelf doen en levert dat besparing op? De uitvaartondernemer, maar ook de mensen die worden ingehuurd of de monumentmaker zijn duidelijk als het om de kosten gaat.

Wat betreft de uitvaartpolis, is er over het algemeen sprake van twee soorten. Bij een kapitaalpolis wordt een geldsom uitgekeerd, daarmee kunt u bij elke ondernemer terecht. Als er sprake is van een pakketpolis, de zogeheten naturaverzekering, dan wordt er overlegd met de verzekeraar en krijgt u te horen welk bedrag u krijgt uitgekeerd, gebaseerd op dit pakket. Bij een dergelijke polis krijgt u vrijwel altijd te maken met (flinke) bijkomende kosten.